Adatbekérés - NTG végpontok (önkormányzati fenntartású egészségügyi szolgáltatók)

Alcím: 

KSZDR csatlakozás

Dátum: 

2021, június 8 to 2021, június 30

Helyszín: 

online adatgyűjtés

Szervező: 

KSZDR Központ

Tisztelt Szervezeti Adminisztrátor!

Az önkormányzati fenntartású egészségügyi szolgáltatók KSZDR csatlakozása folyamatban van. A KSZDR elérésének feltétele a szervezet egyértelmű azonosítása, ennek alapján a tűzfal beállítások rögzítése.

Az Ön által korábban megküldött csatlakozási adatlap adatai alapján szervezete részére biztosított az NTG szolgáltatás.

Annak érdekében, hogy a KSZDR elérését biztosítani tudjuk, kérjük jelen adatgyűjtés keretében adja meg a kért információkat.

Ha jelen űrlap kitöltésével kapcsolatban kérdése van, kérjük vegye fel a kapcsolatot a KSZDR Helpdeskkel!
KSZDR Help Desk - IdomSoft Zrt. | munkanapokon 8:00 - 17:00 óra között
Telefon: +36 1 550-1890 (5-ös menüpont)
e-mail: kszdr@idomsoft.hu

Köszönettel,
KSZDR Közpon

Címke: 

 
1 Ismertető oldal 2 ADATSZOLGÁLTATÁS
SZERVEZET NEVE
A KSZDR Központ csatlakozási adatlapon kért adatszolgáltatást arra vonatkozóan, hogy mely intézmények részére biztosított az NTG szolgáltatás. Az alábbi listában csak azok az intézmények jelennek meg, amelyek ezen adatszolgáltatás körében arról nyilatkoztak, hogy részükre teljes körűen biztosított az NTG szolgáltatás.
Kérjük, az alábbi listából válassza ki a szervezet nevét!
KAPCSOLAT
A későbbi kapcsolatfelvétel érdekében kérjük, adja meg a jelen űrlap kitöltését végző személy nevét, e-mail címét, telefonszámát, illetve az informatikai kapcsolattartó nevét, e-mail címét és telefonszámát. Javasoljuk, hogy informatikai kapcsolattartóként olyan személy adatait jelenítsék meg, aki tűzfal beállítások, hálózati kapcsolatok, IP címek, tanúsítványok tárgyban kompetens. Amennyiben az adatlapot kitöltő személy (adatszolgáltató) és az informatikai kapcsolattartó személye megegyezik, mindkét helyen (adatszolgáltató, informatikai kapcsolattartó) ugyanazokat az adatokat szükséges rögzítenie.
OLDAL ELÉRÉSE
Azon intézmények, amelyek rendelkeznek NTG eléréssel, fix IP címről érik el a rendszert. Annak érdekében, hogy a KSZDR oldali beállításokat a KSZDR központ elvégezhesse, szükségünk van a kapcsolódó, alábbi információkra. Amennyiben az Ön szervezeténél a korábbi adatszolgáltatásával ellentétesen mégsem teljes körűen biztosított az NTG szolgáltatás (Nemzeti Távközlési Gerinchálózat), ez esetben másik adatlap kitöltése szükséges. Kérjük, ilyen esetben ezt jelezze a KSZDR Helpdesk felé.
Kérjük, az alábbi mezőben adja meg az intézményhez tartozó NTG végpont azonosítót (végpont IP címe).
TELEPHELY ADATAI
Kérjük, adja meg az EÜ szolgáltató intézmény telephelyének adatait (irányítószám, város, utca házszám).
ADATRÖGZÍTÉS, ADATSZOLGÁLTATÁS
Személyügyi nyilvántartó informatikai rendszerrel rendelkező intézmények esetében a KSZDR adatgyűjtő modulja (KÖSZI) elektronikus úton, interfész kapcsolaton keresztül fogadja az adatokat. Ezen esetekben a szabályozás nem engedi a KÖSZI-be történő manuális adatrögzítést. Amennyiben rendelkeznek személyügyi nyilvántartó informatikai rendszerrel, úgy szükségszerű az interfész kapcsolat kialakítása, és a rendszer-rendszer közötti adatátadás megvalósítása. Azon intézmények, amelyek a fentivel nem rendelkeznek, a KÖSZI felületén történő egyedi, manuális rögzítéssel teljesíthetik az adatszolgáltatást.
Figyelem: a KIRA ebben az összefüggésben nem tekintendő személyügyi nyilvántartó informatikai rendszernek!
TANÚSÍTVÁNY
Minden KSZDR interface kapcsolathoz az ügyfél-azonosításra szolgáló, hitelesítés-szolgáltató által kibocsájtott, X.509 típusú tanúsítványra van szükség. A hitelesítésszolgáltató (issuer) lehet Netlock, Microsec, GovCA. A tanúsítványnak érvényességi időn belül kell lennie és a „Tulajdonos (owner)” tag-ben, a Common Name (CN) paraméter a szervezet neve. A tanúsítvány láncban a szervezet tanúsítványát a főtanúsítvány alatt kell látni (ez a kibocsájtó gyökértanúsítványa). Kérjük, hogy az alábbiak szerint ellenőrizze tanúsítványát.
FÁJLOK FELTÖLTÉSE
Amennyiben az Önök intézménye interfész kapcsolaton keresztül teljesíti az adatszolgáltatást, és rendelkezik a fentiek szerint ellenőrzött, a feltételeknek megfelelő tanúsítvánnyal, kérjük a tanúsítvány feltöltését. FIGYELEM! Csak cer, .crt, .cert kiterjesztésű tanúsítványt fogadunk el. Azon intézmények, amelyek nem rendelkeznek elektronikus személyügyi alapnyilvántartó rendszerrel, kérjük .zip kiterjesztésű fájlként töltsék fel erre vonatkozó nyilatkozatukat.
FIGYELEM! A tanúsítványhoz tartozó PRIVÁT kulcsot TILOS megküldeni a KSZDR Központ részére! Kérjük legyenek különös figyelemmel arra, hogy a privát kulcsot se a tanúsítvány részeként, se önállóan ne csatolják!
Kérjük, az ellenőrzése alapján az elvárásoknak megfelelő tanúsítvány feltöltését. Elektronikus személyügyi alapnyilvántartó rendszer hiányában az intézmény vezetőjének erre vonatkozó nyilatkozatát (hivatalos, aláírt formában) kérjük feltölteni.
A fájlok mérete legfeljebb 2 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: zip cer crt cert.

Kapcsolat: 

KSZDR Help Desk - IdomSoft Zrt. | munkanapokon 8:00 - 17:00 óra között
Telefon: +36 1 550-1890 (5-ös menüpont)
e-mail: kszdr@idomsoft.hu

E-mail küldés / Nyomtatás