Szakmai rendezvény | KÖFOP-2.1.5.

Alcím: 

KÖZSZOLGÁLATI MENTORI MŰHELYMUNKA

Dátum: 

2021, november 26

Időtartam: 

09:30-14:00

Helyszín: 

Aranytíz Kultúrház 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Szervező: 

Belügyminisztérium Személyügyi Helyettes Államtitkárság

Belügyminisztérium tisztelettel meghívja Önt a KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001  azonosítószámú, „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című kiemelt projekt keretében tartandó rendezvényre.

Témája: A közszolgálati mentori műhelymunka - szakmai esemény

A 2010 utáni kormányzati személyzetpolitika egyik legjelentősebb fejlesztési projektjének tekinthető a KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001. azonosító számú „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” elnevezésű kiemelt projekt. A 6,5 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, 2022. végéig tartó projektet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen valósítja meg. A projekt elnevezése jól kifejezi a fejlesztés fókuszát, amely a versenyképesség növelésére, valamint a személyi állomány hosszú távon is fenntartható utánpótlására irányul.

Ennek keretében konzorciumi partnerünkkel került kidolgozásra egy közszolgálati mentori rendszer is, amelynek célja a fiatal pályakezdők, új belépők közszolgálati szervezetekbe történő beillesztésének elősegítése. Valamennyi tevékenység tekintetében fontos célkitűzés volt a tudományos kutatás, valamint a gyakorlat, különösen az új fejlesztések kidolgozása közötti szoros kapcsolat megteremtése, amelynél a gyakorlati oldalt a Belügyminisztérium képviselte, melyhez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, mint önálló kutatóműhely konzorciumi partnerként csatlakozott. A Program a stratégiai alapú integrált humánerőforrás gazdálkodási rendszeren belül az emberi erőforrás áramlás és fejlesztés humánfolyamatához kapcsolódik, és a munkahelyi beillesztés humán funkciójának hatékonyabbá tételéhez járul hozzá.

A szervezetbe újonnan belépők pályára vonzására és megtartásának eredményességére a projekt segítségével olyan intézményi keretek, feltételek kialakítása nyílt lehetőség, amelyek támogatják a friss munkaerő gyors felkészítését a szakmai feladatokra, integrálását a munkahelyi környezetbe.

A közigazgatási szervezeteknél a mentori rendszer kialakításának folytatásaként annak kiterjesztésére kerül sor. Ennek előzményeként a korábbiakban 475 fő tisztviselő kompetencia-felmérésére került sor a közszolgálati mentori programban való részvétel érdekében. A pilot programot követően ezen résztvevői körnek kínálunk mentoringba való jelentkezési lehetőséget.

Rendezvényünk célja, hogy ismertetésre kerüljön a mentoring átfogó szerepe és helye a közigazgatási szervezeti kultúrában, továbbá bemutatása kerüljenek a megvalósítással kapcsolatos peremfeltételek. A résztvevők áttekintik a program felépítésének, megvalósulásának menetét annak érdekében, hogy hiteles és teljes körű képet kapjanak az előttük álló mentori feladatokról.

IDŐPONT:    2021. 11. 26. péntek, 09:30 óra  (Regisztráció 09:00 órától)

HELYSZÍN: Aranytíz Kultúrház 1051 Budapest, Arany János utca 10.

A rendezvényen való részvétel a Mentori programba való Jelentkezési lap benyújtásához kötött, továbbá vállalt kötelezettség. A rendezvényre elektronikus regisztrációval lehetséges a jelentkezés.

 
1 Ismertető oldal 2 Űrlap beküldése

E-mail küldés / Nyomtatás