Önkormányzatok lehetőségei a klímaalkalmazkodás vizekkel kapcsolatos területén (LIFE-MICACC projekt)

Alcím: 

(konferencia)

Dátum: 

2018. november 20. to 2018. november 22.

Időtartam: 

9:00-16:00

Szervező: 

Belügyminisztérium, Önkormányzati Koordinációs Iroda

A LIFE-MICACC projekt átfogó célkitűzése, hogy javítsa a legsérülékenyebb magyarországi önkormányzatok éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességét, a klímaváltozásból fakadó vízügyi kockázatok csökkentésével. A projekt során 5 települési önkormányzat pilot projektjeik által megismerik, tesztelik és elősegítik a fenntartható ökoszisztéma-alapú vízgazdálkodási megközelítéseknek és a természetes vízmegőrző megoldásoknak a helyi szintű környezet-gazdálkodási stratégiákba, valamint az önkormányzat területrendezési tervezési gyakorlatába történő beépülését, integrálását. A projekt célja továbbá, hogy – a megszerzett tapasztalatokra építve – megerősítse a helyi önkormányzatok koordinációs szerepét az éghajlatváltozáshoz való helyben történő alkalmazkodás tervezése, és a felmerülő kockázatok felismerése terén.

A projekt partnerségi együttműködésben valósul meg. A Koordináló Kedvezményezett a Belügyminisztérium. Társult Kedvezményezettek: Bátya Község Önkormányzata, Püspökszilágy Község Önkormányzata, Rákócziújfalu Község Önkormányzata, Ruzsa Község Önkormányzata, Tiszatarján Község Önkormányzata, Klímabarát Települések Szövetsége, Országos Vízügyi Főigazgatóság, Pannon Pro Innovációs és Szolgáltató Kft., WWF Magyarország Alapítvány.

A projekt megvalósítását Koordináló Kedvezményezettként összefogó Belügyminisztérium nevében ezúton tisztelettel meghívom Önt a LIFE-MICACC projekt keretében megrendezésre kerülő “Önkormányzatok lehetőségei a klímaalkalmazkodás vizekkel kapcsolatos területén” című konferenciára, mely azonos tartalommal, az alábbi két helyszínen és időpontban kerül megrendezésre:

Időpontok és helyszínek:

2018. november 20. (kedd) Garden Hotel Wellness és Konferencia - 5000 Szolnok, Tiszaliget sétány

2018. november 22. (csütörtök) Best Western Plus Lakeside Hotel – 8800 Székesfehérvár, Liget sor 2.

 

A rendezvény célja, hogy a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás vizekkel kapcsolatos területén tájékoztatást nyújtson az önkormányzatok számára a helyi alkalmazkodási lehetőségekről és az azzal kapcsolatos szerepükről.

A konferencia részletes programja a mellékletben található.

Bízunk abban, hogy rendezvényünk felkeltette érdeklődését, részvételére feltétlen számítunk.

 

Címke: 

Csatolmány: 

Regisztráló neve
A résztvevő által képviselt szervezet neve.
12(34)5678901, azaz országhívó, körzetszám, telefonszám formátumban kérjük megadni. A zárójel a tagolás miatt került a példába, regisztráláskor NEM kell zárójelet írni.
Kérjük válassza ki, hogy az alábbiak közül melyik rendezvényhelyszínen kíván részt venni.

Kapcsolat: 

A rendezvénnyel kapcsolatos további információkért, kérem, hogy keressen minket e-mailben a life@bm.gov.hu e-mail címen.

 

 

 

E-mail küldés / Nyomtatás