Együttműködési-Partnerségi Országos Konferencia

Dátum: 

2018. június 13.

Időtartam: 

10.00-15.30

Helyszín: 

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

Szervező: 

Belügyminisztérium, Önkormányzati Koordinációs Iroda

Az Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II. (ÖFFK II.) című, KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú kiemelt projekt stratégiai célja, hogy hozzájáruljon a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakulásához. A projekt keretében alkalmazott kutatások kerülnek végrehajtásra a horizontális és vertikális együttműködési, koordinációs mechanizmus kiterjesztése érdekében a 2014-2020 programozási időszakban megvalósuló helyi önkormányzati fejlesztések nagyobb spektrumára. Emellett a kutatás kiterjed a helyi településfejlesztési fókuszú közszolgáltatások inkluzív faktorainak, valamint ezek sikertényezőinek és kudarcfaktorainak az önkormányzati gyakorlatok tükrében történő azonosítását célzó kutatásokra, valamint vizsgálják az önkormányzatok információfeldolgozási képességeit, szükségleteit és a továbblépés lehetőségeit.

A Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája (BM ÖKI) a kutatásokhoz kapcsolódóan „Együttműködési - Partnerségi Országos Konferencia” elnevezésű eseményt tervez. Az egynapos rendezvény keretében előadásokat hallgathatnak meg a meghívottak, többek között településmarketing, szervezeti tanulás, közösségi felület létrehozása, szociális szövetkezetek és jogi szemléletű jó gyakorlatok témakörökben. Ezt követően a központi közigazgatás, az önkormányzatok valamint az önkormányzati szövetségek képviselői egy workshop keretén belül ismerhetik meg egymás véleményét a fenti témákkal kapcsolatosan.

Ezzel párhuzamosan külsős, szabadtéri pavilonokban bemutatásra kerülnek a helyi értéket előállítók kezdeményezései, és az általuk készített termékek. Ezen felül a résztvevőknek lehetőségük lesz megismerni az ÖFFK II. projekt keretén belül megvalósuló informatikai adatszolgáltató rendszert, az Önkormányzati Koordinációs Rendszert (ÖKR), melynek célja az önkormányzati fejlesztések adatainak egy rendszerbe foglalása. Továbbá bemutatásra kerülnek a BM ÖKI további két projektjének eredménytermékei is, az „Integrált Közszolgáltatási Információs Rendszer” (IKIR) projekt integrált elemzési és vezetői információs rendszere, valamint a „Helyi Versenyképesség-fejlesztési Kutatási Program” (HVK) keretén belül létrejött eredmények és eszközök.

 

A rendezvény időpontja: 2018. június 13. (szerda) 10 óra

A rendezvény helyszíne: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

A rendezvénnyel kapcsolatban bővebb információt a csatolt meghívóban talál.

A rendezvénnyel párhuzamosan az adott régióban, valamint az ország más területéről is meghívott szociális szövetkezetek termékeinek kiállítása tekinthető meg (8.30-tól 16.30-ig). További kiállítóként megjelennek – többek között – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a tervek szerint a jó gyakorlataikat bemutató önkormányzatok is.

Regisztrációs határidő: 2018. június 8.

A regisztrációkat a jelentkezés sorrendjében kezeljük a létszámkeret erejéig.

Kérem, hogy részvételi szándékát, illetve akadályoztatása esetén a témában jártas szakértő kollégájának delegálását a jelentkezési lap kitöltésével jelezze, legkésőbb a regisztrációs határidő végéig.

 

 

Címke: 

Csatolmány: 

Regisztráló neve
A résztvevő által képviselt szervezet neve.
12(34)5678901, azaz országhívó, körzetszám, telefonszám formátumban kérjük megadni. A zárójel a tagolás miatt került a példába, regisztráláskor NEM kell zárójelet írni.

Kapcsolat: 

A rendezvénnyel kapcsolatos további információkért kérem, keressen minket e-mailben a reka.szekelyi@bm.gov.hu vagy a jozsef.mezo@bm.gov.hu e-mail címen.

 

 

 

E-mail küldés / Nyomtatás