Szakmai konferencia | KÖFOP-2.1.5.

Alcím: 

„ A KOMP-KLIR rendszer alkalmazási tapasztalatairól szóló utánkövető konferencia az érintett közigazgatási és rendvédelmi szervek kiválasztási szakembereinek”

Dátum: 

2023. október 17.

Időtartam: 

09:30-14:15

Helyszín: 

HOTEL BENCZÚR Budapest terem, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

Szervező: 

Belügyminisztérium Személyügyi Helyettes Államtitkárság

Belügyminisztérium tisztelettel meghívja Önt a KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001  azonosítószámú, „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című kiemelt projekt keretében tartandó rendezvényre.

Témája: A KOMP-KLIR rendszer alkalmazási tapasztalatairól szóló utánkövető konferencia az érintett közigazgatási és rendvédelmi szervek kiválasztási szakembereinek

A KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 azonosítójelű „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című kiemelt projekt egyik fő feladata volt egy egységes és egyben integrált kompetencia alapú kiválasztási és képzési rendszer alapjainak a letétele a közszolgálatban. Ennek érdekében a Belügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem külső kutatók bevonásával számos tudományos kutatást valósított meg. Mindennek az eredményeként született meg az egységes közszolgálati alap- és vezetői kompetenciák rendszere, mely a rendvédelem esetében kiegészül még az irányítói kompetenciákkal is. Minden egyes kompetenciarendszer esetében kidolgozásra került egy-egy informatikailag támogatott tesztrendszer is a KOMP informatikai rendszer részeként, mely lehetővé teszi a kompetenciák komplex mérését, valamint egy-egy olyan képzési program, ami kifejezetten ezen kompetenciák fejlesztését célozza. Ezen kidolgozott újítások 2021. január elsejével kötelező érvénnyel bevezetésre kerültek a rendvédelmi szervek állománya körében a Kétlépcsős Integrált Alkalmasságvizsgálati Rendszer (KLIR) részeként. A KLIR rendszer bevezetése óta eltelt majdnem három év során szerezett tapasztalatok összegzésére, a jövőre vonatkozó irányelvek meghatározására, továbbá ezen rendszernek a Belügyminisztérium nem rendvédelmi területeire történő kiterjesztési lehetőségeinek a megtárgyalására biztosít lehetőséget az utánkövető konferencia.

Az elektronikus regisztráció elérhető 2023. október 11.12:00 óráig.

IDŐPONT:  2023. október 17 kedd, 09:30 óra (Regisztráció 9:00 órától)

HELYSZÍN:  HOTEL BENCZÚR Budapest terem

                   1068 Budapest, Benczúr utca 35.

A rendezvénnyel összefüggésben további felvilágosítást Dr. Malét-Szabó Erika PHD, a projekt Kiválasztási Munkacsoportjának a vezetője tud nyújtani a következő elérhetőségen: e-mail cím: erika.malet-szabo@bm.gov.hu, tel.: +3630/234-8606.

Csatolmány: 

 
1 Ismertető oldal 2 Űrlap beküldése

E-mail küldés / Nyomtatás